dinsdag 28 januari 2020

Dinsdag 28 januari

Vandaag nieuws uit de verschillende skigroepen!

Groep meester Piet: De pistefretters

Odilon, Anouk, Kato, Kaat en Ward

Met deze fantastische skiërs hebben we bijna op alle pistes in het gebied al geskied. Liften nemen vormt geen enkel probleem zowel bij het op als het afstappen. De jongens van de groep zijn echte snelheidsduivels, de meisjes zijn iets voorzichtiger. Anouk heeft het op de steilste stukken soms een beetje moeilijker maar is een echte doorzetter. Kato zorgt voor de vrolijke noot tijdens het skiën en is zeer behulpzaam. Kaat is altijd zeer aandachtig en probeert de nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Ward en Odilon zijn echte durvers en verleggen altijd hun grenzen.
Op de Glatingrad hebben we de techniek van het carven ingeoefend omdat dit een zeer brede piste is. Sommigen waren er onmiddellijk mee weg en anderen hebben al iets meer tijd nodig om het volledig onder de knie te krijgen. Zoals bij alle nieuwe dingen gebeurt het leerproces met vallen en opstaan maar de goede sfeer en motivatie blijft altijd aanwezig. Samen hebben we al vele kilometers afgelegd en zijn van plan om dat de volgende dagen ook nog te doen.
Groeten,

De pistefretters

Groep Geert & Bart alias ‘De skibende’

Meneer Geert en Bart hebben volgende kids onder hun vleugels genomen die nog niet (veel) op de latten hebben gestaan : Alex, Hannes, Kyeno, Kaneko, Ilke,  Josly, Noor VDS en Lotte. Op dag 1, zondag, werd er na de kennismaking met de ski’s, stokken en skibotten meteen gegleden. Eerst op 1 ski en dan op 2 ski’s. In een volgende stap werd het vertragen in ploeg aangeleerd op het middenplein aan het bergrestaurant.  Iedereen deed hard zijn best en aan het einde van de eerste dag keken we heel tevreden terug op onze eerste skidag.
Lotte, Kyeno en Hannes schoven de volgende dag door naar de Groep van Joost en Jonathan en Ilana, Renske en Warre kwamen aansluiten bij Meneer Geert en Bart op dag twee. Er werd verder gewerkt op een goeie skihouding, vertragen in ploeg en nu ook bochten maken in ploeg. Dankzij de heel goede inzet konden de meesten van deze groep op dag 2 al de blauwe piste afdalen en voor het eerst een ankerlift nemen. We werkten gedifferentieerd verder aan het bochtenwerk en vertragen in ploeg op de hellingen aan het middenplein zodat iedereen van onze skibende in de groep samen verder van de pistes kunnen sjezen. We kijken alvast uit naar de volgende dagen met deze groep van doorzetters!


Groep van Meester Jonathan en Joost

Live verslag van Marc Vertongen op ‘Radio Hallo’.

Een mooie dag kondigde zich weer aan op de skipistes in Wald.

Enkele gespierde stylo’s trokken hun botten en latten aan en bestegen de Sonnenkopf.

Na enkele dagen rustig opbouwen, met basisoefeningen op de babypiste begonnen we vandaag aan het echte werk. Vandaag oefenden we op de wedstrijdpiste onze techniek verder in. Ploegen, bochten maken en wat later zelf de eerste stapjes in parallel skiën. Zo leerden we onze bergski bijplaatsen, stokinzet en een correcte lichaamshouding. Juist voor de middag trokken we dan naar de Obermuribahn, tot op een hoogte van 2179 meter. Daarvoor namen we voor de eerste keer de zetellift, weer iets dat onze kampioenen van hun bucketlist kunnen schrappen. Vlotjes daalden we deze blauwe piste af.

De twee trainers: Joost aka Ronaldinho en Meester Jonathan aka Fernand vuurden hun troepen aan.


Gabriël: de stille libero van de ploeg, ploegt achteraan de groep rustig mee.

Kyeno: de vliegende spits die zonder vrees de pistes afdaalt.


Siebren: een beenharde verdediger die voor niemand opzij gaat. Vallen en opstaan hoort er bij. Maar hij zet toch steeds door.

Noah: de echte nummer tien van de ploeg, draait links en rechts en behoudt het overzicht.

Pie Davin: een stofzuiger op het middenveld, geen enkele positie op de piste is hem te moeilijk.

Hannes: een flankspeler die onvermoeibaar de pistes afdweilt, en regelmatig getackeld wordt door zijn eigen skilatten, maar zich toch blijft inzetten.

Senne Zwaenepoel: beweegt zich als een schaduw op de piste, en sluipt de afdalingen geruisloos naar beneden. 


Morgen zijn we er weer met een live verslag: FC De Kampioenen – De Obermüri


Groep Luc en Guy : FC De Skikampioentjes.
Lucas, Arnno, Nathan, Senne S, Noor T, Fleur, Anaïs, Seppe en Kato

Onze Skikampioentjes waren van de eerste dag reeds goed weg om hun skien te besturen.
Na en voormiddag op een gewoon heuveltje konden wij na het eten direct naar de babylift.
Een paar hadden het in het begin moeilijk om boven te geraken maar met een beetje doorzetting klaarden zij de klus.
Op dag twee konden wij reeds oefenen op een moeilijkere piste, in de namiddag trokken wij reeds met de zetellift naar het hoogste punt van de Sonnenkopf. Dit was voor hen de max zij konden reeds zonder problemen beneden geraken. Vervolgens bedwongen wij de piste naar het middenstation.
Vandaag beleefden wij een nieuw avontuur. Eerst en vooral namen wij met de groep een rode piste zonder problemen. Nadien zakten wij af naar de Rietkopf dit was terug iets nieuw met een staartje.
Tijdens de lift naar boven zagen wij dat er opeens een grote sneeuwwolk op ons af kwam. Get gevolg hiervan was dat er een enorme windhoos opstak en de lift stil viel met daarbij het nodige geschommel en een grote sneeuwdouche. Langzaam aan kwam de lift met mondjesmaat terug in beweging. Wij waren precies sneeuwmannetjes in de lift. Bij het bovenkomen werden wij onmiddellijk opgevangen door de mensen van de lift om te gaan schuilen in het restaurant boven op de berg. Luc en Guy trakteerden de ganse groep op een lekkere warme chocomelk. Na anderhalf uur begon de lucht een beetje op te klaren en konden wij onze tocht verder zetten richting bergrestaurant. Dit was een hele belevenis voor de kinderen welke ze niet vlug zullen vergeten.
Op naar het volgend avontuur.
Luc en Guy













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.