vrijdag 25 januari 2019

Vrijdag 25 januari 2019


De laatste dag!

We worden vandaag gewekt door luid getoeter. Het heeft vannacht gesneeuwd.. niet veel maar toch…

Een technische storing aan de liften brengt onze plannen enigszins in de war. In de voormiddag maken we noodgedwongen een grote wandeling door het dorp.

’s Middags eten we hamburgers in het Jugendheim… superlekker!
Rond half één vertrekken we te voet naar de piste.  We skiën voor de laatste keer met onze skigroep. Rond 15 uur mogen de kinderen nog wat vrij skiën op de babypiste. Om half 4 komen we voor de laatste keer samen in het bergrestaurant voor een korte après-ski. De souvenirkast wordt geplunderd.

Geen skiwedstrijd dus dit jaar maar dat maakt ons niet minder fier op de prestaties van onze kinderen. Iedereen kan skiën, er zijn geen gekwetsten en geen zieken… wat wil een begeleidersteam nog meer?!?!

Wie wil mag de hele afdaling naar het dal skiën. De anderen nemen de lift naar beneden(een daling van maar liefst 840 meter over een piste van zo’n 2 kilometer) Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de skilatten. Snik, Snik.

Als avondeten verwent Frau Edith ons voor de laatste keer met kaisersmarrn
Rond 19 uur maken onze jongens en meisjes zich op voor de afscheidsavond. In de badkamers is het een drukte van jewelste.

Iedereen gaat uit de bol op zijn of haar favoriete muziek, een paar kinderen  trakteren ons op een speciale act. De begeleiders maken hun opwachting als… superheld… Superman, Batman, Batwoman, Bananaman, Zorro, The power rangers, Spiderman, Superwomen, Elasticgirl…ze zijn er allemaal bij.
Ook de skidiploma’s en medailles worden uitgedeeld. Meer details krijgen jullie morgen bij onze thuiskomst.

Vanavond kruipen we iets later dan anders onder de wol.

Morgenvroeg valiezen maken (oei! oei !oei!) en dan ... terug naar huis.

Tot morgen!


1 opmerking:

  1. Precies 25 jaar geleden (1994 dus) was ik er ook bij als begeleider.Geloof het of niet maar met plezier bekeek ik de foto's en dacht nog even aan die mooie tijd van toen.Ook wij hadden een toffe ploeg én bovendien een supertof 6e leerjaar.We losten Iddergem toen af...Fijn dat deze mooie traditie gewoon verder gaat...ook zonder de 1-2-3 skishow gepresenteerd door Meester Jozef.Dikke proficiat ook aan de leden van het oudercomité én de leerkrachten en begeleiders die dit steeds jaarlijks organiseren.
    Mvg. Jean-Pierre

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.