dinsdag 22 januari 2019

Dinsdag 22 januari 2019


Groep van meester Piet en Jo



Emiel, Jonas, Rhüne, Victor, Floor, Henri, Merlijn, Pallieter … en Sten



Dag iedereen.


We zijn de groep van meester Piet en Jo.

Jullie zijn waarschijnlijk heel benieuwd om te weten hoe het met ons gaat …

Wel … : het gaat goed met ons – fantastisch zelf – en het gaat elke dag beter !

De meesten onder ons hadden al een beetje ski-ervaring. We wisten al hoe we een lift moesten nemen en wat een blauwe  piste was. Soms ook hoe het voelde om een keer tegen de grond te gaan …

Maar toch kunnen we nog heel wat tips gebruiken van onze begeleiders om nog beter te worden …

De eerste dag ging het soms nog wat moeilijk. Maar opgeven staat niet in onze woordenboek !

Stap voor stap (of beter : piste per piste) werden we beter. De liften brachten ons steeds hoger, de pistes werden steeds steiler. Maar we wisten dat we in goede handen waren … en genoten met volle teugen als we achterop keken en zagen welke bergen we telkens weer overwonnen hadden.

En omdat we het zo goed gedaan hebben, lieten de begeleiders ons vandaag zelfs ook al eens proeven van een beetje ‘après-ski’ : een warme chocomelk mét heel veel Oostenrijkse slagroom in een Stübe op de hoogste berg van Wald onder een stralende zon. Dit vergeten we écht nooit.

En er staat nog heel veel op het programma : morgen namiddag sneeuwpret rond het Jügendheim (om onze spieren een beetje rust te gunnen), donderdag een paar nieuwe pistes en vrijdag de skiwedstrijd en bovenal : de afscheidsfuif …

Maak je dus vooral géén zorgen om ons : we hebben het hier reuze naar onze zin en het gaat hier veel te snel.

xxx



Skigroep Luc,


Na 27 jaar als begeleider kreeg ik de gelegenheid om enkel Dries te begeleiden.

Dries is visueel beperkt en via een communicatiesysteem op ons hoofd kan ik Dries begeleiden. Dries wordt op de hoogte gebracht welke richting wij uitgaan en ook wat de obstakels zijn tijdens het skiën.

Voor mij is dit in mijn jarenlange ervaring iets uitzonderlijk.

Dries is enorm gedreven, steeds krijg ik de vraag om zijn grenzen te verleggen en steeds maar moeilijkere pistes te bedwingen.

Ik denk dat dit het voorbeeld is hoe een persoon met een beperking steeds maar zijn grenzen wil verleggen in vergelijking met mensen die alle mogelijkheden hebben om iets te verwezenlijken en er tenslotte niets met doen.


Mijn respect voor hem is met geen woorden te beschrijven.


Skibegeleider van Dries.

Luc

De blauwe kontjes
Skibegeleiders: Bart & Tommie

Marwa, Taha, Zoë, Sascha, Emely, Zita, Sten, Warre, Seal, Ferre

Wie had dat kunnen denken? Vier dagen geleden hadden deze kids nog geen weet van skitechnieken laat staan dat ze het zelf zouden gaan doen. Vandaag kunnen we al met fierheid zeggen dat deze groep vlotjes den berg af komt. Den berg? We hebben hier al meerdere bergen achter de kiezen (of beter gezegd ski's). En of we het hier tof vinden? Buiten de saaie begeleiders valt dat hier goed mee. Prachtig weer, amper volk op de piste en sneeuw van bovenste beste kwaliteit. Wat wilt ne mens nog meer hebben? We durven nu al aangeven dat deze boys & girls weer de tijd van hun leven beleven. 't Zal moeilijk zijn om dat nadien nog ergens te evenaren... En onze naam... was misschien terecht voor de eerste dag, nu zeker niet meer het geval. 
Wat kunnen we nog meer vertellen? Marwa geeft graag gas, Taha laat zich gaan, Zoë geeft nooit op, Sascha geniet met volle teugen, Emely ontdekte een nieuwe sport, Zita geeft van katoen, Sten doet het al meer modern, Warre volgt perfect in lijn, Seal trekt dan eerder zijn eigen gordijn, Ferre is een van onze andere sterre(n).

Groeten van ons super team.
De blauwe Kontjes zijn met tien. 



Skigroep Joost en Meester Evert: Superheroes in Wald!


Na enkele dagen rustig opbouwen, met basisoefeningen op de babypiste begonnen we vandaag aan het echte werk. In de voormiddag oefenden we op de wedstrijdpiste onze techniek verder in. Ploegen, bochten maken en wat later zelf de eerste stapjes in parallel skiën. Zo leerden we onze bergski bijplaatsen, stokinzet en een correcte lichaamshouding. In de namiddag trokken we dan naar de Obermuribahn, tot op een hoogte van 2179 meter. Daarvoor namen we voor de eerste keer de zetellift, weer iets dat onze superheroes van hun bucketlist kunnen schrappen. Vlotjes daalden we deze blauwe piste af. Omdat we er maar niet genoeg van kregen, besloten we om deze superleuke piste nog 2 maal te nemen. Daarna keerden we moe maar voldaan terug naar het bergrestaurant.De skitalenten van onze groep :
  • Lucas “De superman” van de groep, hij vliegt alle pisten vlotjes naar beneden.
  • "Catwoman” Liese : Lief, en stil glijdt ze mee in de groep, maar pas op als je te dichtbij komt, want dan kan ze uithalen met haar scherpe klauwen…
  • Elastigirl “Luca”, wring zich in alle bochten en tussen de kleinste gaatjes naar het dal.
  • Nika “invisible woman”: Onzichtbaar en geruisloos bindt ze haar latten aan om in volle vaart de groep voorbij te razen.
  • Jeason “The Hulk”: Met veel krachtige draaien staat hij binnen de kortste keren aan de voet van de berg.
  • Ariston “Spiderman”: Een zeer lenige kerel, wiens armen, benen naar alle kanten uitschieten.
  • Tony “The flash”; Daalt supersnel alle hellingen af, ook zijn mond staat niet stil en vuurt een spervuur van woorden af.
  • Mega Mindy Safa: Met haar roze skipak is het Mega Mindy tijd. Ze is van mijlenver zichtbaar voor Mega Toby.
  • Aquagirl Sienna : Voelt zich als een visje in het water op de piste. Ze worstelt nog met het nemen van het anker, maar bestijgt toch elke berg.
  • "Wonder Woman” Maelisse: Op wonderbaarlijke wijze slaagt deze vrolijke superheld erin om steeds recht te blijven.
  • “Mega Toby” Casper: Met zijn blauwe skipak is het Mega Toby tijd. Hij skiet vooraan de groep en de andere superhelden en natuurlijk ook Mega Mindy volgen hem in zijn spoor.


Groep van begeleiders Geert en Nathalie


Onze 9 vrienden hadden voor deze skiklas nog nooit op een skilat gestaan. Nu, 3 dagen verder, kun je dat nauwelijks nog geloven. Na een zware eerste dag waarbij je na elke oefening te voet weer de berg op moest – afzien !!! – was de goesting er niet minder op geworden. Het verlangen naar een echte lift was er wel. Op dag 2 kwam de skilift het geklauter verzachten. Het draaien en stoppen werd voortaan gecombineerd met een touwlift of zelfs al de ankerlift in de namiddag. Nu werd skiën pas echt supertof ! De gezichtjes van onze superhelden glunderden steeds feller.

Valentino had nooit gedacht dat skiën zooo leuk zou zijn. Hij had het een beetje saai verwacht, maar kan nu niet ophouden om te vertellen hoe fijn hij het wel vindt. En hij kan er intussen ook al heel wat van. Knappe inzet !


Hanne had er veel zin in, maar was toch een beetje ongerust. Gaat het wel lukken ? Ga ik nog kunnen wat ik gisteren leerde? Waar eerst remmen of draaien nét iets verder uitkwamen dan gepland, is dat intussen niet meer te merken. En wat een leergierigheid en enthousiasme !! Waw ! Onverzadigbaar.


Lieze had bij het begin wat extra tijd nodig om het remmen onder de knie te krijgen. Maar doordat ze zo flink doet wat haar wordt geleerd, gaat dit intussen als de beste. Ze skiet enthousiast de oefenpiste af en neemt liften alsof het niets is.


Dario overwon zijn onzekerheid van de eerste uren heel snel. Intussen heeft hij de ski-microbe te pakken en geniet hij van bochten maken en een piste afdalen. Hij komt onbevreesd de piste af en geniet van de krakende sneeuw onder zijn latten.


Gilles vond het naar boven stappen na elke oefening maar niets. Niet getreurd, de inzet was er wel. Na wat extra stop-oefeningen konden we door met de bochten. En hoewel het niet vanzelf ging in het begin, skiet hij intussen vaardig over de piste. Sinds hij liften mag nemen, vindt hij skiën gewoon de max.


Doriane maakte een schitterende start ! Ze was absolute top van ons groepje voor het remmen en het draaien. Ze is een zonnetje op de piste en geniet van het glijden. Als de piste wat steiler wordt moet ze er haar concentratie bijhouden. Ze is een tophelper in de groep : heeft iemand een probleem dan is zij eerst in de buurt om te helpen. Mooi zo !


Gaddiel zet zich zeer goed in en geniet op de piste. Hij voert de opdrachten vlot uit, liften nemen gaat zonder fout. Hij is een durver en nam zelfs al enkele jumpkes zonder vallen. Genieten deed hij : dat kondern we aflezen aan zijn glimlachende gezicht.


Lily is supergoed bezig. Van bij het begin al. Ze voert de opdrachten vloeiend en correct uit en geniet zichtbaar. Bochten zijn haar specialiteit en ze stopt exact waar het moet. Haar glimlach is zo aanstekelijk : we krijgen er allemaal een fijn gevoel van. Wat voelt ze zich goed !


Aline had het eerst wat lastig om te stoppen. Een beetje extra oefenen deed wonderen. En haar doorzetting en enthousiasme is prachtig. Je legt iets uit en Aline zegt steevast : dat ga ik proberen. Mét een brede glimlach.














































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.