zondag 21 januari 2018

Zondag 21 januari 2018



Rond half 8 worden de kinderen gewekt voor de eerste skidag.
Eerst tanden poetsen en ons wat verfrissen..
We schuiven met zijn allen aan het ontbijtbuffet aan.
Nadien is het hoogtijd om ons skipak voor de eerste keer aan te trekken en de helmen te passen. Door de hevige sneeuwval van deze nacht zijn de pistes nog niet geprepareerd en moeten we even wachten. Vooraleer we vertrekken krijgen we nog een briefing van meester Piet.
Rond half 10 stappen we te voet naar de skipiste. Skiboots aantrekken, latten nemen en met de kabineliften naar boven (1840 meter!)
Wauw! Zoveel sneeuw maar ook … Brr… berekoud…
Het grote avontuur kan beginnen.
De verwachtingen zijn hoog gespannen.
Voorzichtig worden de eerste skipasjes in de verse sneeuw gezet.
Na een eerste kennismaking met de latten en wat aangepaste oefeningen gaan we eten in het bergrestaurant. We vertellen elkaar voluit over onze eerste ski-ervaringen.
We eten friet met schnitzel.
In de namiddag lukt het skiën al wat beter. We oefenen verder in het draaien en stoppen. Met vallen en opstaan slagen we er uiteindelijk in om al een paar mooie bochten te nemen.
Rond 15u zit onze eerste skidag erop. We verzamelen met blozende wangen in het bergrestaurant voor een korte après-ski. Iedereen is enorm enthousiast. Ook de begeleiders zijn tevreden over de eerste skidag.
We keren met de bus terug naar het jugendheim waar ons een verkwikkende douche wacht. Rond 18 uur eten we rijst met kip en currysaus.
Begeleider Tommie is vandaag jarig en dus zingen we uit volle borst ‘Happy Birthday to you’…
Nadien kruipen we in onze pen om het thuisfront op de hoogte te brengen van onze skivorderingen(of blunders). Nadien spelen we nog een gezelschapsspel of oefenen ons dansje voor vrijdag.


Tot morgen voor meer nieuws vanop de latten..





















1 opmerking:

  1. Bij het bekijken van de webcam zondagmiddag hebben we Ellen herkend aan haar ski-jas.
    Groetjes uit het thuisfront

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.