woensdag 24 januari 2018

Woensdag 24 januari 2018

Vandaag krijg je een kort verslag van elke skigroep.



Verslag: ‘the white panters’



Dag iedereen : wij zijn ‘the white panters’ :  als krolse panters bewegen we ons over de wijde witte skispistes van Dalaas-Wald.

De groepsleden zijn ondertussen berucht in Wald : Robbe, Gianny, Mano, Samuel, Emilie, Anouk, Frauke, Jasmine, Fien, Maty en Andreas.

Onze begeleiders zijn Jo & Luc.


  • Dag 1 (zondag): voor sommigen de eerste kennismaking met ski’s & skiliften, voor anderen een vervolg van de eerste ski-ervaring. ‘Skiën is als leren fietsen’ … wordt ons verteld. Het voelt soms nog wat onwennig. Bij momenten vragen we ons af : komt dit wel goed … Maar de begeleiders stellen ons gerust : stap voor stap proberen we de skitechnieken onder de knie te krijgen.

  • Dag 2 : (maandag) : vrij uniek, een beetje uitzonderlijk. Er is alarmniveau 4 in de regio : lawinegevaar. De lokale bollebozen beslissen dat het beter is dat de skilften vandaag niet open gaan : de overtollige sneeuw wordt met grote machines verwijderd … wij hebben spelletjesvoormiddag, sportnamiddag & filmavond …

  • Dag 3 : (dinsdag)  alle gevaar geweken … en alle bergen liggen op ons te wachten onder een stralende zon ! We pikken de draad weer op … waar we hem zondag laten liggen hebben. Inmiddels gaat het al veel vlotter : de begeleiders kijken verwonderd toe hoe snel we de instructies in daden omzetten … dat belooft !

  • Dag 4 : (woensdag) letsssss goooo : tjik tjak – vollen bak ! We nemen voor het eerste een zetellift en genieten helemaal boven (op een hoogte van 2.000 meter) van het weids uitzicht. In de namiddag krijgen we onze eerste rode piste voor de kiezen … We zijn trots op onszelf : niemand geloofde 3 dagen geleden dat we dit vandaag al zouden kunnen ;-)



Samengevat : we hebben het hier heel erg naar onze zin. Maak je maar geen zorgen om ons: we zijn in goede handen en genieten van elk moment …



Groeten uit Oostenrijk van de ‘White panters’





Verslag: de bontige skiërs



Onder begeleiding van Guy en meester Piet hebben we al veel kilometers afgelegd. Zowel de blauwe als de rode pistes hebben weinig tot geen geheimen meer voor ons.

Hier en daar is er wel eens iemand die de controle over zijn ski's verliest maar dat hoort allemaal bij het leerproces.

We leren ondertussen ook een beetje de techniek van carven (nieuwe skitechniek).

De diepsneeuw hebben wel ook al eens geprobeerd maar daar verloor meester Piet zijn controle over de ski's met als gevolg dat we een traktatie kregen van de begeleiders.

We amuseren ons rot en gaan er nog 2 dagen voor.


Met bonte skiënde groeten,



Mirko, Louise, Basil, Kjenta, Jorre, Maya, Rik, Hanne, Milan (DB), Jutte, Micheil





Verslag: De skiberen



In deze groep zitten volgende skiërs Kyenna, Ilona, Nena, Mayron, Vico, Lizzy, Matthieu, Merel, Senna en Vico. Dit zijn de skiberen! We passen ons snel aan aan het landschap en zijn van niets bang. Tommie en Bart zijn de begeleiders van deze groep.



  • Op dag 1 is het wat wennen aan de ski’s onder onze voeten, maar al snel nemen we de touwtjeslift en glijden we de helling af om te leren ‘ploegen’ en bochtjes te maken. Het gaat goed en dat laat ons toe om na de middag ook voor het eerst de ankerlift te nemen op de ‘oefenpiste’. Na een paar afdalingen op deze piste lukt het toch ook met alle skiberen boven op de helling aan te komen.
  • Dag 2 was helaas een skivrije dag. Door de hevige sneeuwval boven de sneeuwgrens is het lawinegevaar te groot en hebben wij ons kunnen uitleven in een spelletjesvoormiddag en hockey tornooi in de namiddag.
  • Dag 3 starten we opnieuw op de oefenpiste – gelukkig zijn we niets vergeten door een dagje stil te liggen.  We werken er verder aan een goedbasishouding, bochten nemen, een noodstop etc. Op het einde van de de tweede skidag maken we zelfs al onze eerste minijumpjes.
  • Dag 4 gaan we op verkenning! Na een opwarming op de vertrouwde oefenpiste nemen we ook voor het eerst de ankerlift richting wedstrijdpiste waar we wennen aan steilere hellingen en onze techniek verder bijschaven. Het aantal valpartijen daalt, de pret wordt grotere. In de namiddag zetten we weer een stap vooruit en nemen we voor het eerst de stoeltjeslift naar de Obermüri.  Na twee afdalingen zit de namiddag erop…. en maar goed ook want de vermoeidheid begint zijn tol te eisen. De filmavond komt net op tijd om wat uit te rusten en er morgen weer in te vliegen!
Dikke knuffels van de skiberen!



Verslag van de snow whites:
 
Milan, Livika, Yelte, Kyana, Polina, Viktor, Mirte, Jissy, Robbe



  • Zondag stonden we de eerste maal op de latten. Het was die dag volop aan het sneeuwen. Onze Snow Whites hadden nog geen echte ski ervaring dus was de eerste klus van Nathalie en Geert om hun ski-aspiranten te laten wennen aan de latten : onze skibotten en ski’s vlot leren aan- en uitdoen, glijden met onze ski’s. Dit verliep al heel vlot en ze hadden  zin naar meer!
  • Maandag konden we jammer genoeg niet skiën door de hevige sneeuwval en het lawinegevaar. We hebben dan in de jeugdherberg een sport- en spelletjesdag gehouden.
  • Dinsdag waren de liften opnieuw open en konden we er terug tegenaan! We hebben de ankerlift leren nemen en oefenden op het einde van de dag onze bochten op de oefenpiste. Milan toonde zich een ware doorzetter : een valpartijtje zal hem niet weerhouden om gezwind weer de latten aan te binden en door te gaan ; zijn bochtenwerk wordt steeds beter, waw ! Livika had al een klein beetje voorkennis opgedaan en startte vaardig de oefeningen : het draaien en stoppen op de oefenpiste gaat vlotjes. Yelte was haar eigen vrolijke zelve en bedwong elke berg : ook de steilere stukken neemt ze vlot met haar bochtenwerk. Kyana vindt die skibotten nu niet bepaald de meest comfortabele schoenen, maar glijdt de berg met veel souplesse af. Polina heeft duidelijk geen woord voor opgeven in haar woordenboek (en zegt dat ook zelf met de glimlach) : lukte een oefening eens wat minder dan stond ze te popelen om deze opnieuw te proberen. Viktor schat zichzelf heel goed in en vraagt raad waar nodig om de oefeningen helemaal goed te doen. Mirte is de stille genieter van de groep en doet de opdrachten met overgave ook al vraagt het een en ander soms wel veel inspanning. Jissy bedwingt de sneeuw heel enthousiast en kan na elk lesdeel weer iets meer. Robbe ten slotte spaart zijn krachten tussendoor om dan bij de start van de nieuwe oefening er nauwkeurig in te vliegen: bochten en remmen zijn hem op het lijf geschreven.
  • Woensdag hadden we de hele dag een mooi zonnetje op de berg. Even herhalen op de oefenpiste en dan hebben we de wedstrijdpiste verkend. Deze is een beetje steiler dus moesten we goed op ons bochtenwerk letten. Een beetje moeilijker maar onze Snow Whites kunnen dat wel!

Moe maar voldaan kijken we uit naar morgen.





Verslag van de Marcskes:


Live verslag van Marc Vertonghen op ‘Radio Hallo’.

Een mooie dag kondigde zich weer aan op de skipistes in Wald.

Enkele gespierde stylo’s trokken hun botten en latten aan en bestegen de Sonnenkopf.


We oefenden vandaag verder op bochten maken, onze basishouding, de stokzet, roetsjen zodat we morgen klaar zijn voor het technisch parcours en de koninginnenrit naar de Obermüri.

De twee trainers: Joost aka Ronaldinho en Meester Evert aka Marcsken vuurden hun troepen aan.


Ayse: de stille libero van de ploeg, ploegt achteraan de groep rustig mee.

Ellen: de vliegende spits die zonder vrees de pistes afdaalt.

Prescillia: de olijke keeper, die net als Xavier steeds voor een grapje te vinden is.

Thiano: een beenharde verdediger die voor niemand opzij gaat. Vallen en opstaan hoort er bij. Maar hij zet toch steeds door.

Sian: de echte nummer tien van de ploeg, draait links en rechts en behoudt het overzicht.

Efe: een stofzuiger op het middenveld, geen enkele positie op de piste is hem te moeilijk.

Cheyenne: een flankspeler die onvermoeibaar de pistes afdweilt, en regelmatig getackeld wordt door haar eigen skilatten, maar zich toch blijft inzetten.

Kieran: beweegt zich als een schaduw op de piste, en sluipt de afdalingen geruisloos naar beneden. 


Morgen zijn we er weer met een live verslag: FC De Kampioenen – De Obermüri
 


Filmpje met wat indrukken over onze skiklassen















































6 opmerkingen:

  1. Gewoon prachtig om iedereen bezig te zien. Geniet er nog van !
    Groetjes van de ouders van Degroote Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leen, Bert en Floor24 januari, 2018

    Dag iedereen! Het ziet er daar super leuk uit!!! Bert haalt herinneringen op aan vorig jaar en Floor telt al af naar volgend jaar. Ieder op zijn beurt :-)
    Amuseer jullie daar nog en een extra dikke kus voor Joost/vake van Leen, Bert en Floor X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. marianne chevalier25 januari, 2018

    Jasmine, nu zou je es het berichtje moeten lezen dat ik gister op je "what's app" blog (laat het me zo noemen) heb geschreven ! :-) Benieuwd ? Wacht nog efkes tot je thuis komt. En hele leuke foto's ! Zonder hulp heb ik je eindelijk ook es teruggevonden .....
    Jullie beleven daar de tijd van jullie leven ! Leuk om lezen en zien. Lieve groetjes aan jou en allen daar ! Tante Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wouawww super mooie foto's 😍😍
    Bedankt voor die super reis voor onze white panters 🤣🤣
    Veel veel kusjes aan onze ♡♡lieve dochter.
    Maman papa van Mano
    Laly Fred Lucas Lea ♡♡♡

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wouawww Bedankt voor die super informatie en mooie foto's 🤗🤗🤗🤗
    Geniet er van poepemie.
    Veel veel Groetjes aan onze ‘the white panters’😎
    Mama papa zus broer van Mano♡♡
    Laly Fred Lucas en Lea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie foto's!!!
    Jullie kunnen al prima op de latten staan!
    Vele groetjes xxx
    Mama,paken en zusje van Kyenna x

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.