dinsdag 24 januari 2017

Dinsdag 24 januari

Een verslag van elke skigroep.

Skigroep: De dabbersNa een uitgebreid ontbijt nemen we om 9 uur de bus naar de Sonnenkopf.  Op deze derde skidag loopt het aantrekken van het skimateriaal  van een leien dakje.  Reeds voor 10 uur staan we ons op te warmen door het wassen van een hele grote olifant.  Voor de laatste keer moeten we de helling opstappen naar onze favoriete skipiste, want de liften lonken.

De babypiste is inderdaad “onze” piste. Baby’s hebben we er nog niet gezien, maar het is onze ideale oefenplek. Wij glijden al vliegend en al debbend naar beneden. De babylift nemen is totaal geen probleem meer.

’s Middags eten wij puree met fricadon ; we smullen ervan want we hebben grote honger van al die ski-inspanningen.

Onder een stralende zon nemen wij nu de lift naar de babypiste.  Gedaan met naar boven te klauteren.   Een lift nemen is zo heerlijk en gemakkelijk!  Iedereen is dol enthousiast, zeker als we nog, ter afsluiting van de skidag, onze grenzen verleggen en even “out off the piste” kunnen skiën.

Na een deugddoende douche, kijken we nog naar de foto’s van de weblog.  Na het avondmaal (spaghetti en bananendessert) is het tijd voor de tweede manche van de sport- en quizavond.

Morgen zijn we reeds de vierde skidag, maar wij kijken ook uit naar de spelnamiddag in de diepsneeuw.

Vele deb-groeten van Lander, Quinten, Brecht, David, Roos, Cecilia, Maud, Alandra, Emre, Marc en mijnheer GeertSkigroep: ‘ De horentjes’ – Begeleiders Tommie & Bart


Op zondagmorgen was iedereen benieuwd om te weten in welke skigroep ze zouden terecht komen… Welk vlees kregen de begeleiders in de kuip? En omgekeerd ook natuurlijk.

Iana, Charlotte, David, Bram,  Daphne, Gilly Bright, Milca, Yordi & Nolan: dat waren de kids die Tommie en Bart deze week onder hun vleugels gingen nemen.

Op zondag werd de skidag gestart met een kennismaking met het skimateriaal. Hoe doe ik mijn skilaarzen goed dicht? Hoe stap ik ermee in mijn ski’s? Hoe geraak ik er terug uit? En daarna werden de eerste meters gegleden. Na de middag maakten we kennis met de eerste lift – een touwlift. Er werd verder geoefend op het ‘ploegen’ in de namiddag op dezelfde piste en de uren vlogen voorbij waardoor het al snel tijd was om met de lift terug te keren naar het jeugdheem.

Op maandagochtend was het verzamelen geblazen om samen met de andere skigroepen eerst onder de deskundige leiding van Jo goed op te warmen en daarna weer verder te bouwen aan onze ski-ervaring.  We brachten de voormiddag door op de babypiste waar we goed bochten leren nemen, leren stoppen en kennismaken met een nieuw soort lift: de ankerlift. In de namiddag amuseren we  ons verder op de babypiste en dat bochten maken, remmen en in een mooie ‘slang’ de berg afkomen lukt al goed waardoor we onze begeleiders blijven verrassen. Op naar morgen!

Op dinsdag starten we eerst opnieuw op de babypiste om wat vertrouwen te winnen waarna we uitwijken naar een andere piste met een iets steilere helling. Daarna wijken we uit naar de wedstrijdpiste. Alweer een nieuwe piste die we kunnen afvinken! Na een lekkere maaltijd hebben  we wat extra moed geput en zetten we nog een extra stap! We nemen voor het eerst de zeteltjeslift om vanaf de Obermuri een prachtig zicht te hebben op  de valei. Hier en daar een valpartijtje, maar dat nemen we er graag bij.

We hebben de voorbije drie dagen al heel veel bijgeleerd en kijken uit naar het vervolg! 
Viele grussen,
Bart & Tommie 
Skigroep: De ‘Hunger skiërs’

Colin, Iluna, Ruben (S), Liam, Djowie, Alyssia, Alexi, Thybo, Roxanne en FebeDag iedereen,Wij zijn de Hunger skiërs. Honger naar bergen sneeuw, steile hellingen en hoge snelheden.

Wij willen altijd maar meer …

Zondag begonnen we samen met onze begeleiders Luc & Jo rustig aan onze eerste skidag.

Het weer zit reuze mee : lichte vriestemperaturen … maar alle dagen een stralende zon en een blauwe hemel

Eerst leren hoe we de ski’s op de juiste manier kunnen aantrekken (en uitdoen). Dan was het tijd voor de eerste bochtjes naar links en rechts. Er was op zondag wel nog heel veel volk op de piste. Dat zorgt voor een beetje extra stress …

’s Middags vinden onze begeleiders dat we al klaar zijn voor de eerste ankerlift. Met een beetje vallen, en dan opnieuw opstaan slagen we er op de duur allemaal in om zonder kleerscheuren boven te geraken.

Dat scheelt een hoop : we moeten niet meer te voet naar boven klauteren, maar kunnen op de skiliften genieten van het mooie landschap hier in Wald.

Maandag gingen we nog een stapje verder. Het begint nu al heel vlot te gaan en we proberen nog steilere pisten te bedwingen.

Het resultaat is dat we in de namiddag reeds naar het middenstation kunnen skiën. Onze begeleiders zijn apetrots op de geleverde prestaties.

Ook ’s avonds is het hier dolle pret : Luc, Joost, meester Mattias en meester Piet hebben een heus sportparcours voor ons uitgestippeld. Jo, Tommie en Bart van hun kant presenteren ons een quizje over vanalles en nog wat. Benieuwd wie op het einde de sterkste zal zijn met het hoofd en de benen.

Morgen is er filmavond … en later op de week wacht ons nog een verrassing want de gemeentelijke basisschool komt dit jaar voor de 35e keer naar Wald.

Er wordt gefluisterd dat de burgemeesters van Wald & Denderleew op bezoek komen …

We moeten nu naar bed (het is inmiddels 21u00). Onze nachtrust hebben we meer dan nodig om te bekomen van de voorbije dagen, en om klaar te zijn voor wat nog komt.

Alle verhalen vertellen we jullie wel in geuren en kleuren … zodra we weer veilig thuis zijn in België.
Luc & Jo 


Skigroep: De MaRiJo's

MAttias & JOoost. Mario & Luigi stellen de mede personages voor:

Amy AKA . Princess Peach, ze gaat niet door de bocht. Recht vooruit is ons motto!

Estelle AKA. Pauline, ondanks de knieblessure lukt het skiën goed! Een blauwe piste, geen probleem.

Stella AKA. Princess Daisy . Met haar bruine lokken gaat ze gezwind door de bochten.

Elsie AKA. Rosalina. Er is naar jouw skistijl een schrijfmethode genoemd: Sierlijk & vlot!

Henoc AKA. Yoshi. Boom,plets, patat….Recht, verder skiën. Ik kan en ga er voor.

Lucas AKA. Bullet Bill, waarom bochten nemen als je rechtdoor kan?

Robin AKA. - Toad. Bochten zijn geen probleem. Kijk maar.

Ryon AKA. Donkey Kong Junior. Val je, ik help je wel. Mijn techniek zit snor.

Alexander AKA. Bowser . Ready, set,Go! Vallen is geen optie, eerste ga ik zijn!

Sacha AKA. Broozer, techniek is belangrijk. Ga je van de berg, ik volg je wel.

Na dag drie heeft deze fantastische cast al een Blauwe piste en zelfs een zetellift overwonnen. The Sky is the limit. Wacht tot je volgende week onze verhalen hoort! 

Skigroep: De kilometervreters
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.