dinsdag 19 januari 2016

Dinsdag 19 januari 2016



Elke groep zijn verhaal...

Skigroep SC The Knokkers

Daan, Emma, Eline, Yoan, Murielle, Remco, Maëlle, Safae, Jasper, Britt 
Begeleiders Nathalie en Marc


Na een uitgebreid ontbijt nemen we om 9 uur de bus naar de Sonnenkopf.  Op deze derde skidag loopt het aantrekken van het skimateriaal  van een leien dakje.  Reeds voor 10 uur staan we ons op te warmen op de muziek van Tommie en in het zicht van de webcamera. Nog even zwaaien naar mama en papa en we trekken naar onze favoriete piste.


Het begin is niet zo gemakkelijk, want we moeten een eindje bergop stappen.  Maar vanaf daar gaat het al slalommend richting de babypiste.  We leren al spelend draaien en keren, vallen en terug opstaan.  Maar het is een toffe bende en we maken veel plezier!

In de namiddag begint het wat meer te sneeuwen, maar dat deert ons niet. Voor ons: hoe meer, hoe beter!  Het skiën beginnen we nu toch echt goed onder de knieën en onder de latten te hebben.  We kunnen al zonder stoppen helemaal de piste nemen.

Juist om 3 uur begint het wat meer te sneeuwen. Tijd voor een après-ski in het bergrestaurant.

Na het avondeten wacht ons  nog een druk programma van quiz en sport.  Dat het er spannend en plezant aan toegaat, moeten jullie maar bekijken op de foto’s.

Om 9 uur ronden we alles af. Het licht gaat uit om half 10 en kunnen we dromen van deze fantastische dagen.  Tot morgen.


Skigroep The Pussycats

Lotte, Lilli, Prince, Sydney, Roxanne, Siska, Jorn, Chloë, Nîmes, Tymen
Begeleiders Guy en Tommie

We werken volgens de talenten van onze kinderen. We geven jullie dan ook kort een inzicht... Enige vorm van (h)erkenning berust op louter toeval. Het bestuur is niet verantwoordelijk voor eventueel geleden ongemakken...
Lilli kent iets van gas geven en heeft iets voor beken, al zoekt ze meer de aanwezigheid van grachten op. Een mogelijke naamswijziging dient zich aan.
Nîmes weet het skilandschap om te toveren tot een toneelstuk waar ze zelf een belangrijke rol in speelt. Tymen heeft zijn passie van schaatsen achter zich gelaten, profiteert van zijn ervaringen en stort zich helemaal op het skiën. Jorn vond zich vandaag sterk aangetrokken tot een paal en mocht zich dan ook tot paalknuffelaar kronen. Roxanne wil vooral gek doen en snel gaan, een echte speedy gonzales. Ik weet me steeds weer op te peppen om weer een nieuw avontuur te beginnen, is blij als ze het gehaald heeft: Siska.
Doorzetten, alles geven en met de glimlach. Kenmerken die zeker Chloë toebehoren en tot uiting komen op de pistes. Prince zijn danstalenten komen op de pistes zeker van pas. Soepel en gezwind glijdt hij de bergen af, niets houdt hem tegen. Sydney is een echte avonturier. Als hij iets doet wil hij alles kennen. Dit toont zich ook zo op de pistes. Alles heeft hij gezien, zowel van dichtbij als veraf.
Hieronder kan je nog genieten van onze haka.




Skigroep The Johnny Boys

Inez, Ines, Floris, Marthe, Lucas, Jarne, Samuël, Aline, Kaat, Maëté 
Begeleiding meester Piet en Jo.

In de zomer rijden we graag rond in onze Johnny-cars, en spelen we al eens een matchke tegen de pottenstampers van de Kampioenen.

Maar in de winter vind je ons op de skipiste ! En we geven volle gas !

Zondag hebben we kennis gemaakt met onze begeleiders. Samen met hen hebben we de verschillende pistes van de Sonnenkopf verkend.

Het was berekoud, en het sneeuwde ‘vollen bak’. Maar dat is allemaal koud bier voor echte Johnny boys !

Maandag deden we de ‘Obermurri’, de ‘Riedkopf’ en zijn we tot aan het middenstation geskied. Alles samen hadden we ’s avonds 15 kilometer in de benen/latten.

Vandaag deden we er nog een schepje bovenop : 18 kilometer in totaal ! In de voormiddag hebben we de afdaling tot in het dal verkend, in de namiddag waagden we ons naar de top van het skigebied (2.300 meter).

Ook tijdens de avondactiviteiten amuseren we ons te pletter !

Quizvragen over Bert & Ernie, sportactiviteiten met een pingpongballetje en wedstrijdjes floorball : allemaal geen probleem voor ons.

Om maar te zeggen dat het niet nodig is om zich veel zorgen te maken om ons : ’t is hier ‘chill & relaxed’ … en dan hebben we vrijdag nog een afscheidsfeestje tegoed.

See you later alligator, terminator, radiator, dooppeter (en -meter) en alleseter …

tot saturday(ter)  ;-)

xxx

De Johnny boys (& girls)

Skigroep De Spuiters

Adam , Bente, Yan, Amber T., Amber M. , Ilana, Angel, Ronit, Brecht


Begeleiding van meester Evert en Luc

Ronit: Skiet achteraan de sliert en takelt iedereen recht. Heeft geen angst op de latten en kan iedere afdaling probleemloos aan.

Adam: In het begin was hij nog wat onwennig op de latten, maar nu gaat alles zeer vlot en maakt hij mooie bochten.

Amber T. : Een stil onopvallend skitalent. In haar zwarte pak, glipt ze als een ninja op de latten overal tussendoor. Kan al goed ploegen en remmen.

Bente: Kan al heel goed vallen, maar staat na enkele seconden weeral op haar latten. Zet steeds door en blijft met de glimlach de diepsneeuw opzoeken.

Yan: Zijn sjaal, vestje, armen en benen wapperen alle kanten op. Toch slaagt hij erin om steeds me de glimlach de afdaling te nemen. Hij geeft de moed niet op en blijft maar proberen met vallen en opstaan.

Amber M. : Steeds lief en vriendelijk ski je in het rond. Maakte een grote ski-evolutie en wordt steeds beter en beter.

Ilana: Met een mooie ploeg neemt ze vlot de afdalingen. Steeds opgewekt en hulpvaardig.

Angel: Door haar helm met oren en staart van een tijger, komt het beest in haar boven en af en toe moet er de rest aan geloven…

Brecht: Heeft al een paar keer kennis gemaakt met de diepsneeuw, maar zwom vervolgens galant terug naar de piste. Nadien zag hij het licht en kwam gezwind naar beneden. 

4 opmerkingen:

  1. Fijn te horen dat jullie al goed kunnen skieën en dat het alsmaar beter gaat.
    En af en toe kunnen we jullie spotten op de webcam.
    Nog heel veel plezier ginds.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn te horen dat jullie al goed kunnen skieën en dat het alsmaar beter gaat.
    Jullie worden ook af en toe gespot op de webcam.
    Nog heel veel plezier en geniet nog verder met volle teugen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sandra Van de Velde19 januari, 2016

    Leuke foto's en grappige filmpjes!
    Ik kijk er elke dag naar uit om jullie belevenissen te volgen. Wat is het daar plezant!
    Enne... Coole haka, pussycats :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk dat we elke dat nieuws en foto's krijgen, bedankt ! Geniet er nog van ! en dikke kus voor Aline !

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.